Σεισμολόγοι: Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός

sismos korithiakos

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ «ταρακουνήθηκε» και η Αθήνα

«Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι» ανέφερε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μία «ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Γαλαξιδίου. Ο καθηγητής Γεωλογίας, παράλληλα, σύστησε στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ έγινε σε μία περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, στο κεντρικό μέρος του Κορινθιακού Κόλπου.

«Είχαν προηγηθεί κάποιοι μικρότεροι σεισμοί, ενδεχομένως να ήταν προσεισμοί. Είναι κρίσιμο να κοιτάξουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε τελική απάντηση», τόνισε ο σιεσμολόγος και συνέχισε: «Είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσουν μικρότερες δονήσεις που θα μας δώσουν περισσότερες και σημαντικές λεπτομέρειες».

Πάντως, η ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη Φωκίδα. Σύμφωνα με το Μεσογειακό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση έγινε στις 12.46 και ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο αρχικά υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα βάθος αλλά σύμφωνα με νέα εκτίμηση είναι στα 2 χιλιόμετρα βάθος, 129 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας και 50 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας και 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ιτέας, ενώ είχε μεγάλη χρονική διάρκεια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, πάντως οι κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ «ταρακουνήθηκε» και η Αθήνα.

Σχετικά